KERST MIDDAG EN AVOND 24 DECEMBER 2022!

1e samenkomst 16.00u, met special guest, speciaal voor gezinnen met jonge kinderen.

2e samenkomst 20.00u

Jij bent van harte welkom!


Waarom zou je eigenlijk naar de kerk gaan met kerst? Wat voegt het eigenlijk toe? In een maatschappij met meer ongelovigen dan gelovigen, zijn dit logische vragen.
Maar wat maakt dan dat kerstnachtdiensten vaak zo vol zitten? Dat mensen die verder niet naar de kerk gaan er juist naar uitkijken om met kerst te gaan?
 

Eigenlijk is dat heel simpel. Mensen houden van tradities want die zorgen voor herkenning en verbinding. Tradities geven betekenis aan bepaalde tijden van het jaar of aan speciale gebeurtenissen. Het maakt mensen warmer en toegankelijker en het maakt ook dat er meer naar elkaar wordt omgekeken. Toch lijkt dit met kerst elk jaar weer meer waarheid dan bij andere tradities zoals Pasen. Allerlei acties en initiatieven zijn rond de kersttijd hierop gericht: niemand mag met kerst alleen zijn en niemand mag met kerst tekortkomen. Wonderlijk, toch? 


En juist dat wonderlijke, dat maakt kerst zo bijzonder. Het maakt dat we een stapje harder voor elkaar willen zetten, ‘want het is toch kerst’. Het is meer dan goed voor elkaar zorgen of een traditie, het is een tijd van hoop en een periode van het verwachten van nieuwe tijden. 


Die verwondering en die verwachting willen wij samen met jou gaan beleven tijdens de kerstnachtdienst bij Rafaël Amersfoort. We zoomen in op het verhaal van een baby, klein maar zo Groots als het gaat om liefde voor deze wereld. Een verhaal dat je verbazen zal. 


Juist dat verwonderen maakt dat de kerstdiensten elk jaar weer zo vol zitten. We hopen jou daarom ook te ontmoeten op 24 december om 20.00u tijdens onze met muziek omlijste kerstavonddienst bij Rafaël Amersfoort, Kosmonaut 2 in Amersfoort. Ook als je alleen bent, ben je meer dan welkom. 


Heb je een gezin met kinderen tot 12 jaar?
Kom dan om 16.00u ’s middags want dan maken Marcel en Lydia Zimmer er speciaal voor de kinderen een dik, muzikaal feest van!


Je bent van harte welkom, zoals je bent!

 MELD JE NU AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF!

Zo houden we je op de hoogte:

  • van alle nieuwtjes
  • welke samenkomsten er zijn
  • van alle evenementen en activiteiten ​

​​​