Kennismaken met het geloof

 

ALPHA-CURSUS

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven en ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt: dat kan tijdens de Alpha-cursus. Deze cursus bestaat uit 10 interactieve en gezellige bijeenkomsten. Elke avond staat een prikkelende vraag centraal. Er is alle ruimte om hierover met andere deelnemers je vragen en gedachten te delen.


Voor wie?
Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.


Waarom?
Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!


Hoe werkt het?
Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.


Er zijn ongeveer tien Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-dag. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:
 

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe zit het met de kerk?

Is Alpha wel leuk?
Twijfel je of Alpha wel voor jou? Kijk dan eens de verhalen van een paar eerdere gasten.
 

AANMELDEN OF MEER INFORMATIE?Welkom!
Zin in een nieuwe uitdaging? Je bent van harte welkom op Alpha. Wil je meedoen, schrijf je dan nu in. 
 

KOMENDE ACTIVITEITEN

dinsdag 12 december 2023 Alpha