Zorg

ZORGOUDSTEN

Zorgoudsten zijn er voor jou als jij er zelf niet meer uitkomt. Ze helpen je groeien in een gezonde relatie met God, in je identiteit en in je geestelijke autoriteit. Zij kunnen en willen dit werk niet vanuit hun eigen inzicht of kracht doen. Zij zijn zelf ook in alles afhankelijk van God.

Zorgoudsten staan naast je

Het eerste en belangrijkste doel van onze zorgoudsten is om naar je te luisteren. Dit gebeurt door één of meerdere gesprekken met je te voeren. Verder helpen de zorgoudsten je om in de tegenwoordigheid van God te komen. Daar kun je je zorgen neerleggen, eventueel je bekeren van je oude leven en herstel en genezing ontvangen. Wat je ook verder zal helpen is het inzicht dat je een nieuwe schepping bent! Dopen is daarin een belangrijke stap. Je zegt hiermee: mijn oude leven is voorbij, mijn nieuwe leven is begonnen.

Groei in volwassenheid en gezondheid

Met Gods hulp ben je in staat om een volwassen christen te worden. Je neemt zelf verantwoordelijkheid voor je levenswandel. Het doel is om Gods liefde, kracht en vrede te ervaren, ook in uitdagende omstandigheden.
We geloven in onze gemeente in de bovennatuurlijke kracht van God en in genezing door Jezus Christus. We geloven ook dat Hij daarbij mensen inschakelt die willen helpen en bidden. Die je liefdevol omarmen. Zodat God zijn werk van herstel en verlossing kan doen voor degenen die dat nodig hebben.

VERTROUWENSPERSONEN

Henk en Alie de Ronde zijn de vertrouwenspersonen binnen Rafaël Amersfoort. Ze kunnen benaderd worden als er grenzen worden overschreden door leiders naar gemeenteleden of tussen leiders onderling.

Hoe gaan ze te werk?

Naar aanleiding van een hulpvraag onderzoeken voorvallen en adviseren hierover. Eventueel verwijzen ze naar professionele hulpverleners. Ze zullen zeer zorgvuldig te werk gaan om de situatie op de juiste manier op te lossen. De vertrouwenspersonen behandelen daarom alle hulpvragen in strikte vertrouwelijkheid.

We hopen dat zij nooit ingezet hoeven te worden, omdat wij allemaal graag deel uitmaken van een veilige en open gemeente. Maar als het nodig is zullen Henk en Alie er voor je zijn.

Je kunt contact opnemen via .

Over Henk en Alie

Henk en Alie maken sinds 2016 deel uit van Rafaël Amersfoort. Hiervoor waren ze 27 jaar voorgangers en stichters van een aantal gemeentes. Op dit moment geven zij leiding aan een team voorbidders van het Huis van Gebed van Rafaël Nederland. Ze zijn bijna 44 jaar getrouwd, hebben 3 kinderen en 6 kleinkinderen. Ze wonen de helft van hun tijd in Gouda en de andere helft in Voorthuizen.