Kennismaken met het geloof

 

ALPHA-CURSUS

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven en ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt: dat kan tijdens de Alpha-cursus. Deze cursus bestaat uit iets meer dan 10 interactieve en gezellige bijeenkomsten. Elke avond staat een prikkelende vraag centraal. Er is alle ruimte om hierover met andere deelnemers je vragen en gedachten te delen.


Voor wie?
Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.


Waarom?
Op Alpha denk je samen na over meerdere boeiende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!


Hoe werkt het?
Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.


De cursus wordt ’s avonds gehouden. Tegen het einde van de cursus hebben we ook nog een bijzondere Alpha-dag op een zaterdagmiddag en -avond. Tijdens elke bijeenkomst staat een nieuw onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • Hoe leidt God ons?
  • Hoe zit het met de kerk?

AANMELDEN OF MEER INFORMATIE?Welkom!
Wil je meedoen? Wil je weten wanneer de eerstvolgende cursus start? Meld het in het formulier op deze pagina.
Tot ziens!

Hieronder staan de data van de huidige cursus.

KOMENDE ACTIVITEITEN

dinsdag 16 april 2024 Alpha
dinsdag 23 april 2024 Alpha