Leiderschap

Leiderschap van Rafaël Amersfoort

Het voorgangers binnen Rafaël Amersfoort geven leiding aan de gemeente-familie, dat zijn alle mensen van jong tot oud die functioneren in diverse kleinere en grotere groepen. In de gemeente-familie worden mensen liefdevol opgenomen en mogen zij groeien naar het beeld van Christus (discipelschap). 

De bedieningen bouwen de gemeente op: zij helpen de gemeente-familie om te gaan functioneren naar Gods plan, door te gaan leven vanuit Gods tegenwoordigheid. De staf ondersteunt de gemeente-familie en de bedieningen.

De voorgangers en de bedieningen vertegenwoordigen samen de vijf 'bedieningsstromen' die bedoeld zijn om onder apostolische leiding de gemeente op te bouwen in eenheid, liefde en volwassenheid (Ef. 4:12). 

Het voorgangersteam geeft leiding aan het geheel van de gemeente-familie, de bedieningen en de staf zodanig dat de mensen geestelijk gaan groeien en tot Gods bestemming komen voor hun leven. 

Het Voorgangersteam zoekt in alles de leiding van God: ‘We zijn vol passie om het Koninkrijk van God zichtbaar te maken. Verbinding, openheid en vertrouwen zijn de basis voor onze beslissingen.’Richard & Jannie Klomp
Voorgangers (Senior)

Wij zijn Richard en Jannie Klomp, de stichters van deze prachtige gemeente. We hebben 3 geweldige dochters en zijn de opa en oma van een groeiend aantal kleinkinderen. We brengen mensen tot Jezus en Zijn gemeente. Onze passie is om Gods Koninkrijk te zien doorbreken in de levens van zo veel mogelijk mensen op zo veel mogelijk plaatsen. We willen daarom mensen helpen om te groeien in kennis, kunde, karakter en kracht. Zodat zij Nederland in kunnen gaan om weer anderen te laten groeien en nieuwe gemeentes te stichten.

Marten & Annelies Busstra
Voorgangers (waarnemend senior)

Wij zijn Marten en Annelies Busstra. Wij hebben 2 studerende kinderen. Sinds 1993 zijn wij lid van Rafaël Amersfoort. Toen we de gemeente voor het eerst bezochten, voelden we Gods aanwezigheid en zagen een mooie balans tussen Woord en Geest. We waren direct verkocht!

Wij geloven in een dynamische gemeente vol van leven waarin mensen tot herstel komen en worden uitgedaagd om een natuurlijk-bovennatuurlijk leven te leiden. Ons verlangen is om Gods liefde uit delen, overal waar we komen.

Menno & Bianca Ouweneel
voorgangers 0-25 jaar

Wij zijn Menno en Bianca Ouweneel, ouders van 3 dochters. Als gezin willen we een ‘passievol’ leven leiden. Daarbij hebben we de volgorde God/gezin/bediening in Zijn liefde hoog staan! We willen in alles God de eer geven. Als echtpaar zijn we allebei creatief en visionair, we kijken graag naar het brede perspectief.

We worden enthousiast als we positieve verandering mogen brengen. Binnen Rafaël leiden we de Kerk voor Kinderen. We zien een beweging van God, in en door mensen. Dat geeft ons energie.

Henri en Alie Schipper
Tijdelijk ondersteunend voorgangers 

 
​​​
​​

Bestuur

Het bestuur van de gemeente bestaat uit: Richard Klomp (voorzitter), Jannie Klomp (secretaris), Marten Busstra (vice-voorzitter), Annelies Busstra, Henk de Ronde (gedelegeerd penningmeester).

Stafmedewerkers

Margaretha van der Molen Ronda
Hoofd Secretariaat
Officemanager
Eric van Houten
Gebouwbeheerder
Shelley Visscher-Versluys
Officemanager
Secretariaat
Jolanda van Gessel
Financiële administratie
Henk de Ronde
Contractmanager
Gedelegeerd Penningmeester