Geschiedenis

Het eigentijdse karakter, gecombineerd met een diepgaande aanbidding stijl en Bijbelvaste waarden voorzag duidelijk in een behoefte. God bevestigde elke stap met tekenen en wonderen.

Geschiedenis

OPRICHTING

In 1991 zijn Richard en Jannie Klomp uitgezonden om een Rafaëlgemeente te starten in Amersfoort. Op 13 december 1992 was de eerste samenkomst een feit. De nieuwe gemeente kwam samen in een klein houten gebouwtje van de vogelvereniging en groeide al snel.
 

Het eigentijdse karakter, gecombineerd met een diepgaande aanbidding stijl en Bijbelvaste waarden voorzag duidelijk in een behoefte. En God bevestigde elke stap met tekenen en wonderen.


Richard en Jannie hebben 30 jaar leiding gegeven aan de gemeente en hebben het leiderschap van Rafaël Amersfoort op 1 januari 2023 overgedragen aan Wybren en Marja van Keulen.

 

LOCATIE

Enkele jaren later werd de ‘Rehobothkerk’ in het Soesterkwartier omgedoopt tot ‘Rafaël Evangelisch Centrum’. De kerk bood ruimte aan 400 mensen. Een aantal jaren later werd het aantal diensten uitgebreid: alleen met dubbele zondagochtend diensten konden we iedereen een plaats bieden.
 

19 Jaar na de eerste bijeenkomst kochten we de huidige locatie aan de Kosmonaut 2. Er volgde eerste een intensieve verbouwing: van bedrijfshal naar kerkruimte. De burgemeester opende het gebouw en het was groot feest voor de gemeente. De kerkzaal heeft zo’n 900 zitplaatsen en er is ruimte voor meer dan 300 kinderen van 0 tot 12 jaar in het bijgebouw. We zijn heel blij met dit gebouw.


KLIK hier voor het Jubileumboekje 12,5 jaar Rafael Amersfoort