Leiderschap

Leiderschap van Rafaël Amersfoort

Het voorgangersteam binnen Rafaël Amersfoort houdt zich bezig met de dagelijkse leiding van de gemeente. De voorgangers zijn onderdeel van een breder Geestelijk Leiderschapsteam (GLT). Het GLT bepaalt de geestelijke koers van de gemeente.

Het GLT zoekt in alles de leiding van God: ‘We zijn vol passie om het Koninkrijk van God zichtbaar te maken. Transparantie, vertrouwen in elkaar en onderlinge vriendschap zijn de basis voor onze beslissingen.’Richard & Jannie Klomp
Voorgangers (Senior)

Wij zijn Richard en Jannie Klomp, de stichters van deze prachtige gemeente. We hebben 3 geweldige dochters en zijn de opa en oma van een groeiend aantal kleinkinderen. We brengen mensen tot Jezus en Zijn gemeente. Onze passie is om Gods Koninkrijk te zien doorbreken in de levens van zo veel mogelijk mensen op zo veel mogelijk plaatsen. We willen daarom mensen helpen om te groeien in kennis, kunde, karakter en kracht. Zodat zij Nederland in kunnen gaan om weer anderen te laten groeien en nieuwe gemeentes te stichten.

Marten & Annelies Busstra
Voorgangers (waarnemend senior)

Wij zijn Marten en Annelies Busstra. Wij hebben 2 studerende kinderen. Sinds 1993 zijn wij lid van Rafaël Amersfoort. Toen we de gemeente voor het eerst bezochten, voelden we Gods aanwezigheid en zagen een mooie balans tussen Woord en Geest. We waren direct verkocht!

Wij geloven in een dynamische gemeente vol van leven waarin mensen tot herstel komen en worden uitgedaagd om een natuurlijk-bovennatuurlijk leven te leiden. Ons verlangen is om Gods liefde uit delen, overal waar we komen.

Menno & Bianca Ouweneel
voorgangers 0-25 jaar

Wij zijn Menno en Bianca Ouweneel, ouders van 3 dochters. Als gezin willen we een ‘passievol’ leven leiden. Daarbij hebben we de volgorde God/gezin/bediening in Zijn liefde hoog staan! We willen in alles God de eer geven. Als echtpaar zijn we allebei creatief en visionair, we kijken graag naar het brede perspectief.

We worden enthousiast als we positieve verandering mogen brengen. Binnen Rafaël leiden we de Kerk voor Kinderen. We zien een beweging van God, in en door mensen. Dat geeft ons energie.

 

Wybren & Marja van Keulen
Geestelijk leiderschapsteam

Wij zijn Wybren en Marja van Keulen. We genieten van onze twee prachtige tienerdochters. We houden van God en mensen. We geloven dat deze generatie de kracht van de Heilige Geest gaat zien.

We dromen van een liefdevolle, gezonde en krachtige kerk die weer relevant wordt voor de samenleving. Voor de komende jaren verwachten we dat veel mensen Jezus gaan aannemen als Redder en Vriend. En daar zetten we ons graag voor in.

 

Michaël & Esther Klaver
Geestelijk leiderschapsteam

Wij zijn Michael en Esther Klaver, ouders van 3 opgroeiende kinderen. Wij willen Jezus volgen waar Hij ons roept; in Zijn plan, met onze tijd en energie. Wij zijn echte herders! Onze focus ligt bij de zorgteams en de wijken en we hebben een bredere visie voor al het herderschap in de gemeente.

Onze focus ligt bij de zorgteams en de wijken en we hebben een bredere visie voor al het herderschap in de gemeente. Wij zijn enorm dankbaar dat wij zoon en dochter zijn van de allerhoogste God. Hij is zo goed, en dat delen wij graag met mensen die Hij op ons pad stuurt.

Sijbrandt & Joke Kroeske
Geestelijk leiderschapsteam

Wij zijn Sijbrandt en Joke Kroeske, ouders van 4 getrouwde zonen en opa & oma van 5 prachtige kleinkinderen. Toen we 29 waren zijn we in Quebec, Canada tot geloof gekomen en gedoopt. Dat heeft ons leven compleet veranderd en de liefde van God willen we delen met zoveel mogelijk mensen.

Onze passie is om de Bruid volwassen te zien worden en krachtig in het uitreiken naar de wereld. We dienen binnen Rafaël Amersfoort en daarbuiten als evangelisten. Wij geloven dat iedere christen in zijn of haar eigen leefwereld geroepen is om een krachtige getuige van Jezus te zijn. Met heel ons hart geloven we dat we een seizoen zijn binnengestapt, waarin God krachtig zal bewegen in ons land.

 ​ 

Bestuur

Het bestuur van de gemeente bestaat uit: Richard Klomp (voorzitter), Jannie Klomp (secretaris), Marten Busstra (vice-voorzitter), Annelies Busstra, Arjan Smit (penningmeester).

Stafmedewerkers

Margaretha van der Molen Ronda
Hoofd Secretariaat
Officemanager
Eric van Houten
Gebouwbeheerder
Shelley Visscher-Versluys
Officemanager
Secretariaat
Jolanda van Gessel
Financiële administratie